Info

SomeCast

Ajatuksia hymiöiden takaa. Ajankohtaispodcast, teemoina sosiaalinen media, teknologia sekä nuorisotyö.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
SomeCast
2023
October


2020
December
November
April
March


2019
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
June
April
March
February
January


2017
December
November
October
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
August
May
April
March


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: March, 2020
Mar 31, 2020

Seitsemännessä Muutoksen tiellä -podcastissa päästään kuulemaan miten Turun Tyttöjen Talolla on siirretty toimintaa mm Instagramiin ja WhatsAppiin. Haastateltava on johtaja Nina Pietikäinen.

Toimintaa edelleen kehitetään entistä monipuolisemmaksi. Suunnitelmissa on järjestää mm. joogaa verkossa. Nina painottaa asiakastyön lisäksi työntekijöistä ja heidän jaksamisesta huolehtimista. Heillä on käytössä esimerkiksi virtuaalikahvit työyhteisön kesken.

 

Mar 30, 2020

Kuudennessa Muutoksen tiellä podcastissa kuullaan Kohtaus ry. toiminnanjohtaja Satu Lekolan haastattelu. Kohtaus ry on vuonna 2014 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on vähentää nuorten aikuisten yksinäisyyttä ja syrjään jäämistä. Yhdistyksellä on kaksi toimitilaa Helsingissä, jotka on nyt suljettu ja toiminta siirretty mm. Discordiin.

Satu kannustaa kokeilemaan rohkeasti uusia toimintatapoja. Kaikki kokeilut, eivät välttämättä onnistu. Tärkeää on kuitenkin rohkeasti kokeilla jotain uutta, eikä lannistua vaikka jokin asia ei toimikkaan niin kuin on suunniteltu. Tällaisessa tilanteessa myös selkeät rakenteet ja napakka johtaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Haastattelu on nauhoitettu 24.3.2020

Mar 27, 2020

Viikon viimeisessä Muutoksen tiellä -podcastin jaksossa kuullaan Iceheartsin koulutuspäälikkö Miika Niemelän haastattelu. Lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevä järjestö Icehearts on sopeuttanut poikkeustilanteessa toimintaansa muiden tavoin ja siirtänyt palveluita verkkoon. Toiminnan keskiössä on edelleen tuttuun tapaan kohtaaminen ja henkilökohtaisuus. Miten verkossa voidaan ottaa henkilökohtaisuus huomioon? Jaksossa Miika antaa omat vinkkinsä henkilökohtaisuuden ylläpitämiseen verkossa.

Miikan puheissa korostuu vuorovaikutuksen tärkeys. Erityinen huoli on noussu niistä lapsista, nuorista ja perheistä, jotka ovat kaikkein heikoimmassa asemassa. Miten tuetaan hankalassa asemassa olevia perheitä ja nuoria? Miika rohkaisee kaikkia toimimaan omalla persoonallisella otteellaan ja etsimään erityisesti niitä, jotka ovat erityisen haavoittuvaisia.

Podcast on nauhoitettu 20.3.2020

Mar 26, 2020

Neljännessä Muutoksen tiellä -podcastissa kuullaan Nuoren kirkon viestinnästä ja vaikuttamisesta vastaavan Katri Korolaisen haastattelu. Nuori kirkko oli ensimmäisten organisaatioiden joukossa reagoimassa koronaviruksen synnyttämään muutokseen ja he peruivat muun muassa kaikki fyysiset tapahtumansa jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

Jaksossa Katri kertoo millainen prosessi toimintojen sopeuttaminen verkkoon oli ja mitä ajatuksia fyysisten toimintojen peruminen synnytti. Kaikkein tärkeimpänä oli varmistaa lasten ja nuorten terveys ja miettiä mitä sen eteen voidaan tehdä. Nuoren kirkon kohderyhmänä ovat lasten ja nuorten lisäksi myös seurakunnat. Millaista apua ja tukea seurakunnat ovat kaivanneet poikkeusaikoina? Miten Nuori kirkko on tähän vastannut? Entä mikä seurakunnan reagointi koronaviruksen synnyttämään uuteen tilaisuuteen jäi erityisesti Katrin mieleen?

Haastattelu on tehty 24.3.2020

Mar 25, 2020

Uudessa Muutoksen tiellä- jaksossa sukelletaan Hyvinkään kaupungin nuorisotyöhön. Hyvinkäällä muutoksiin oli varauduttu digitaalisen nuorisotyön toimintamallissa, joka tehtiin jo viime vuonna. Tämä malli tulikin tarpeeseen, kun kävi ilmi, että toiminta tulee siirtämään kokonaan verkkoon. Hyvinkään kaupungin nuorisopäällikkö Mika Joensuu kertoo jaksossa miten he olivat varmistaneet jo hyvissä ajoin, että kaikki työntekijät osaavat käyttää tarvittavia sovelluksia ja työvälineitä. Kun ensimmäiset tiedot koronaviruksen leviämisestä tulivat ajankohtaiseksi tehtiin Hyvinkäällä suunnitelma miten toimia ja miten reagoidaan, jos tilanne pahenee.

Mika Joensuu kertoo podcastissa myös miten nuoret ovat ottaneet uudet palvelut vastaan ja miten heitä on tavoitettu. Mika käy lisäksi läpi esimiehen roolia poikkeustilanteissa ja avaa miten työntekijöitä voi tukea mahdollisimman hyvin. Tärkeäksi seikaksi nousevat erilaiset verkostot sekä työntekijän että esimiehen näkökulmasta.

Haastattelu on nauhoitettu 19.3.2020

Mar 24, 2020

Korona ei pysäytä nuorisotyötä Rovaniemellä. Muutoksen tiellä -sarjan toisessa jaksossa haastatellaan nuorisopalvelujen esimiestä, Nella Sepänheimoa. Hän kertoo jaksossa, miten Rovaniemellä reagoitiin yllättäviin koronauutisiin. Nella tunnustaa podcastissa, että hänelle digitaalinen maailma on varsin vierasta, eikä hänellä itsellään ollut suoria ratkaisuja asioihin. Hän kuitenkin luotti Rovaniemen osaaviin työntekijöihin. Jakson keskiöön nouseekin työntekijöihin kohdistuvan luottamuksen ja vastuun antamisen tärkeys.

Rovaniemellä luotiin suunnitelma verkkoon siirtymisestä käytännössä puolen päivän aikana maanantaina 16.3.2020. Millaista toimintaa verkkoon siirtyi ja miten se käytännössä tapahtui? Toimintaa suunniteltiin samalla myös niin, että muutkin kaupungin toimijat voivat hyödyntää esimerkiksi nuorisotoimen striimausosaamista. Laita jakso siis kuunteluun ja saat varmasti vinkkejä myös omaan toimintaasi.

Jakso on nauhoitettu 19.3.2020

Mar 23, 2020

Ensimmäisessä Muutoksen tiellä -sarjan podcastissa tutustutaan Olarin seurakunnan toimintaan koronaviruksen aiheuttaman muutoksen keskellä. Jakson vieraana on rippikoulupappi ja kasvatuksen tiimin esimies Antti Malinen. Jaksossa kuullaan miten Olarin seurakunnassa on reagoitu yllättävään tilanteeseen ja miten toimintaa on siirretty verkkoon. Antin huolena on erityisesti miten uusi toiminta tavoittaa nuoret ja miten tavoitetaan erityisesti ne nuoret, jotka eivät ole niin sanottuja aktiivinuoria.  

Keskustelua käydään myös esimiehenä toimimisesta poikkeusoloissa ja yhteisöllisyyden rakentamisesta. Miten pitää yhteyttä työyhteisön kanssa? Entä miten järjestää virtuaalisia kahvihetkiä? Lopuksi Antti rohkaisee muita samassa tilanteessa olevia ja antaa käytännön vinkkejä toiminnan pyörittämiseen.

Jakso on nauhoitettu 19.3.2020.

1